Barbecue

Created with Sketch.

Is het wel zomer zonder een barbecue?  De grill is vaak een centraal punt voor zomer bijeenkomsten.
Als je aan barbecue denkt, denk je aan familie, plezier en vrienden. Wie houdt er niet van een goede ouderwetse barbecue in de achtertuin.

Er zijn veel redenen om lekker aan de slag te gaan.

Koken verlicht stress

Na een drukke stressvolle dag op je werk, is er geen betere manier om tot rust te komen dan een maaltijd te bereiden. Koken verzacht stress en leidt je gedachten af van alle negatieve dingen om je heen. Debbie Mandel, auteur van Addicted to Stress, vertelt: “Als we koken, richten we onze aandacht op het creëren van het best mogelijke gerecht, waardoor onze aandacht verschuift van een brein dat vastzit aan zorgen naar een meer kalmerende staat.”
En wat is er meer ontspannend dan achterover te leunen met een lekker koud drankje en te kijken hoe de rook rolt.  

Koken maakt je slimmer

Onderzoek toont aan dat je hersenen werken als een spier, ze veranderen en worden sterker naarmate je ze gebruikt. Psychologisch therapeut Annie Gurton zegt: “Koken is een taak die een combinatie van verschillende vaardigheden vereist – inzicht en planning, aandacht voor detail, gebruik van ons geheugen en verbeelding, handvaardigheid, creativiteit en stijl”.
Net als hoe meer je traint, hoe meer gewicht je kunt tillen, hoe meer je je hersenen gebruikt en hoe meer je nieuwe recepten en manieren van koken leert, hoe slimmer je wordt. Als je stopt met trainen krimpen je spieren, hetzelfde gebeurt met je hersenen. Dat is waarom mensen zeggen “gebruik het of verlies het”. Dus begin met koken!

BBQ verbetert uw humeur

Tijd doorbrengen met koken en BBQ eten kan je humeur en je mentale welzijn verbeteren omdat het je behoefte aan eten bevredigt. We hebben allemaal wel eens honger gehad, wie voelt zich niet meteen beter na het eten van een grote hap heerlijke BBQ!  Maar koken voor mensen en ze zien genieten van je werk helpt ook om je humeur te verbeteren en je gelukkiger te maken.

Koken maakt je creatiever

Bij een BBQ zijn er eindeloos veel recepten en mogelijkheden. Dat is waarom de meeste recepten niet hetzelfde smaken. We houden ervan om er onze eigen draai aan te geven. Koken geeft je eindeloze mogelijkheden om je creativiteit te tonen. Je wordt creatief als je in je keuken kijkt en probeert uit te vinden welke ingrediënten bij elkaar passen. Met koken kun je jezelf uitdrukken door middel van eten!

Oneindig veel opties

Natuurlijk, vlees, vis en groenten zijn heerlijk als ze gegrild zijn. Maar wist je dat je ook pizza, quesadillas en zelfs cake op de BBQ kunt bereiden? Het is echt waar! Maak voor je volgende feestje in de achtertuin indruk op je gasten door een scala aan gegrilde hapjes te bereiden, zodat iedereen aan zijn trekken komt.

BBQ brengt mensen samen

Wat brengt mensen meer bij elkaar dan een barbecue?! Niet veel dingen. Wanneer je omringd bent door vrienden en familie tijdens een barbecue vergeet je al je problemen in het leven en voel je je veel gelukkiger. De complimenten die je krijgt van de heerlijke barbecue die je hebt gemaakt, verbeteren je humeur enorm.
Studies hebben ook aangetoond dat het voltooien van taken terwijl je luistert naar muziek je humeur kan verbeteren. Dus steek de barbecue aan, nodig je vrienden en familie uit en zet de muziek harder, je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn!

Koken verbetert de kwaliteit van leven

In een studie in het International Journal of Humanities and Social Science werd gekeken naar de therapeutische kwaliteiten van koken als hobby. Onderzoekers concludeerden dat koken iemands welzijn verbetert en hem gelukkiger maakt. Studies hebben ook aangetoond dat mensen die gedurende de dag kleine en creatieve taken afmaken, zich meer ontspannen voelen en tevreden zijn met zichzelf. Als je begint met koken moet je het zien tot het af is, als je een project van begin tot eind afmaakt geeft dat je dat gevoel van voldoening, hoe klein de taak ook is. Je hebt een heerlijke maaltijd gemaakt waar je van kunt genieten en die je kunt delen, waardoor je jezelf een welverdiend gevoel van voldoening geeft.

Een sociaal moment

BBQ-en heeft een manier om een gewone maaltijd te veranderen in een sociaal engagement! Het geeft je een geweldige kans om tijd door te brengen met je familie of gasten. Zeg vaarwel tegen het onderbreken van de buitenactiviteiten van uw kinderen omdat het tijd is om binnen te gaan eten. Met een BBQ kunnen de kinderen buiten blijven spelen, terwijl u hun lievelingseten naast hen grilt. Eten is altijd een beetje leuker als je buiten kunt eten!

Maakt elke achtertuin compleet

Een barbecue is niet meer weg te denken uit de achtertuin. Geen achtertuin is echt compleet zonder een barbecue. Met zo veel aardgasgrills, elektrische grills, draagbare grills en houtskool grills om uit te kiezen, kunt u de perfecte BBQ kiezen die bij uw tuin en budget past. U kunt zelfs een extra stap zetten met een ingebouwde BBQ om de perfecte buitenkeuken te creëren!

barbecue

Thuis koken bespaart geld

Studies hebben uitgewezen dat het gemiddeld bijna 5 keer meer kost om eten te bestellen of naar een restaurant te gaan dan om thuis te koken. Hoe meer u uw eigen maaltijden kookt, hoe een betere kok u wordt, en voor u het weet kookt u beter eten dan de restaurants! Dus je bespaart niet alleen geld, maar je eet ook nog eens lekkerder!

Biedt onmiddellijke voldoening

Hoe vaak krijg je de kans om je beloning te oogsten zodra je direct klaar bent met een project. Bij het koken van BBQ krijg je de beste beloning ooit als je klaar bent, je krijgt het te eten!
Er is niet veel beter dan een taak van begin tot einde uit te voeren en onmiddellijk daarna de vruchten ervan te plukken.

Zelf BBQ koken kan gezonder zijn

Gezonde BBQ? Ja, het koken van je eigen BBQ kan een gezondere keuze zijn dan uit eten gaan. Wanneer je thuis eet in vergelijking met uit eten gaan consumeer je minder koolhydraten, minder suiker en minder vet, zelfs wanneer mensen niet proberen om gewicht te verliezen. Studies hebben aangetoond dat mensen minder calorieën binnenkrijgen als ze thuis eten. Dit betekent niet dat je gezonde BBQ moet koken, het betekent alleen dat je uiteindelijk gezonder eet wanneer je je eigen eten kookt. Je hebt ook meer controle over wat er in je eten gaat, als je probeert om minder suiker te eten.

Je avondeten grillen op de BBQ is een geweldige manier om de gezondheidswaarde van je maaltijd te verhogen. Door vlees te grillen behoudt het meer voedingsstoffen in vergelijking met bakken of braden. Bovendien verbruikt u minder vet omdat al het overtollige vet door de grill naar beneden druipt! Zelfs groenten hebben meer baat bij grillen dan bij koken of frituren omdat het helpt de belangrijkste voedingsstoffen te behouden. Dus, haal die BBQ recepten deze zomer maar tevoorschijn om van een gezondere maaltijd te genieten!

Het hele jaar door

Elke echte grill meester weet dat er niet zoiets bestaat als “BBQ seizoen” omdat je het hele jaar door kunt barbecueën! Regen of zonneschijn, sneeuw of ijs, je kunt op elk moment van het jaar genieten van een BBQ-maaltijd. Je kunt zelfs je vakantiefavorieten, zoals ham en kalkoen, omtoveren tot BBQ-recepten. Bonuspunten als je een rookoven hebt!

BBQ is heerlijk!

BBQ is gewoon lekker eten! Kook het zo veel als je kunt en wees een gezond mens!

Als de zon later ondergaat en de avonden warmer worden, verzamelt iedereen zich op het terras of de veranda, badend in de aroma’s van de barbecue specialiteiten van het huis.
Met kruiden en een overvloed aan sauzen om de lucht te vullen, is het geen wonder dat we ons tot de barbecue aangetrokken voelen als bijen tot honing.

Maar de grill serveert zo’n breed scala aan schatten dat het combineren ervan met wijn in een goed glas kan worden gezien als een uitdaging of een ouverture aan uw verbeelding. Door de smaakaccenten van saus en specerijen kan elk gegrild vlees van de ene kant van het wijncontinuüm naar de andere kant doorslaan. Gelukkig maakt de sfeer van buiten eten – inclusief de neiging om lichtere, minder cerebrale, dranken te serveren – de keuze eenvoudiger.
Verhoog het genot om uit lekkere drinkbare glazen te drinken van kristalglas.nl.